SQUARE SHOP

A csomagtértálca, vagy helyesebben:

csomagtartó tálca egy magas peremmel ellátott, az autó csomagteréhez pontosan illeszkedő betét.

A csomagtartó tálcát az gépkocsi gyári szőnyegére teszik.

Elsődleges feladata az, hogy megőrizze az gépjármű csomagterének újszerű állapotát, és könnyebbé tegye annak tisztítását.

Az autók gyári szőnyegében könnyedén megragad a kosz, amelyet csak hosszadalmas, nehéz munkával lehet eltávolítani.

Ezzel szemben a csomagtértálca egyetlen mozdulattal eltávolítható, és akár magas nyomású mosóval kíméletesen le is tudja mosni.

A csomagtartótálca másodlagos célja a kiömlő folyadékoktól való védelem.

Ezek a tálcák tartósak, garantáltan olaj, sav, és benzin, és gázolajállóak. Ha menet közben véletlenül kiömlik valami a csomagtartóban, akkor se megy tönkre a gyári autószőnyeg.

A csomagtértálca kétféle anyagból készülhet: PVC-ből, vagy TPE-ből azaz Termoplasztikus elasztomerből.

A PVC viszonylag kemény, polivinilkloridból anyagból állítják elő.

A PVC-ből előállított csomagtértálca fényes vagy matt fekete színű lehet.

A PVC alapanyagú csomagtartótálcából is két típus létezik: az M-es cikkszám végződésű, és a sima, ezek között a fő különbség az, hogy az M-es tálca felső részének közepén csúszásgátló betét van elhelyezve, amelyek a csomagok elmozdulását akadályozzák meg.

A sima tálcáknál nincs meg a csúszásgátló betét. Ezeket a rendkívül kedvező áru csomagtértálcákat olyan ügyfeleknek ajánljuk, akiknek már régebbi, akár 10-15 éves autója van, és csak az esztétika miatt szeretne csomagtartótálcát.

Amikor azt állítjuk, hogy a PVC-s tálca garantáltan megvédi gépkocsija csomagterét, nem a levegőbe beszélünk: egy ügyfelünk számolt be arról, hogy egyszer kiömlött egy rendkívül erős sav a csomagtartójában.

Minden, ami a csomagtértálcában volt, tönkre ment: még a kabátjából is csak a cipzár fém része maradt meg. Azonban a csomagtartó szőnyegének semmi baja nem esett, sőt, egy minimális kifehéredésen kívül a csomagtértálca sem rongálódott.

A másik fajtájú, TPE-ből előállított csomagtértálca korszerűbb a PVC anyagúnál. Ezt egy termoplasztikus elasztomer nevű alapanyagból készítik. Ez a fajta csomagtértálca gumiszerű, amelynek köszönhetően könnyebb kivenni, mint a merev PVC tálcát, a színe pedig matt fekete. A PVC-s tálcával ellentétben ebben a típusban nincs csúszásgátló betét, mivel anyagában csúszásmentesített, ami azért is előnyös, mert a PVC-ből készült típusnál idővel a betét elkophat.

A csomagtértálcák mind méretpontosak, és típus-specifikusak, mert akár egy személygépkocsitípuson belül is rengeteg eltérés lehet a csomagtér kialakításában, például, hogy milyen állásban van a csomagtér, vagy, hogy milyen pótkerékkel szerelték az autót, lehet felszereltség függő és eltérhet akár CD-tár vagy navigáció esetén is.

Vannak olyan személygépjárműtípusok, amelyekből olyan keveset gyártottak, hogy nem gyártanak hozzájuk külön csomagtartótálcát, ezekhez az autókhoz univerzális csomagtértálca kapható.

Webáruházunk nagy előnye, hogy nálunk biztosan megtalálja az autójához megfelelő csomagtértálcát amiről termékről készült fotót is láthat. Ne habozzon, keresse meg, és gondoskodjon csomagtartója védelméről most!